Na co se zaměřit při nákupu repasovaného notebooku?

image-banner-repas

Repasované notebooky představují možnost, jak si za výhodnou cenu pořídit značkový model v nejvyšších třídách. Nejedná se o notebooky, které by patřily do starého železa. Jsou to plně funkční stroje, kterým stojí za to věnovat svou pozornost. 


 Co je repasovaný notebook?

 Repasovaný notebook se nerovná bazarovému. Zatímco na prodejních serverech často spoléháte na informace od majitele a můžete se snadno napálit, repasované notebooky  si pořizujete od ověřených prodejců . Jak ti se k nim dostanou? Nejčastěji se jedná o vystavené zboží, modely použité pro marketingové účely nebo firemní notebooky , kterým skončil leasing a firmy je nahradily novějšími modely.

    Repasované notebooky vždy projdou před prodejem důkladnou kontrolou, kterou provádí odborníci nebo přímo výrobce . Vy se tak nemusíte obávat nefunkčnosti notebooku nebo případných skrytých vad, které byste odhalili až po nákupu.

     Výhody a nevýhody repasovaného notebooku

       Jednoznačnou výhodou repasovaných notebooků je jejich pořizovací cena, která je podstatně přívětivější než při koupi nového modelu. Mnohdy se vám podaří ušetřit až dvě třetiny z původní ceny . Další výhodou je záruka , která se u jednotlivých prodejců liší, ale nejčastěji je roční. V případě potíží tak máte možnost notebook reklamovat.

        Snad jedinou nevýhodou může být to, že notebook není zabalen v originální krabici. Ale není se čeho bát, prodejci používají notebookové krabice, které splňují podmínky pro bezpečné zaslání. 

          Na co se při nákupu zaměřit:

          Hlavním parametrem pro vás samozřejmě bude typ notebooku a možná i jeho vzhled, ale to není vše, na co byste se měli zaměřit při výběru. Po rozhodnutí, zda chcete notebook herní, kancelářský nebo snad notebook pro grafiky, vás mezi parametry ve výběru ještě čeká: 

          1. Operační systém: U něj je potřeba si pohlídat zejména licenci. Právě operační systém Windows totiž patří mezi nejčastěji nelegálně používané OS. Notebook by měl mít licenci, která může mít digitální nebo fyzickou podobu ve formě licenčního štítku.

          2. Procesor: Ten má vliv na rychlost počítače. Pokud patříte mezi milovníky počítačových her, sáhněte po notebooku s co nejvyšší frekvencí procesoru a po dobré grafické kartě.
             

          3. Paměť RAM: Paměť RAM ovlivňuje to, kolik programů do svého notebooku uložíte a jak rychle budou fungovat. 4 GB vám postačí pro kancelářskou práci a hraní nenáročných her. 16 GB zajistí bezstarostný chod náročných programů. A 32 GB vám umožní pracovat s grafikou v tom nejvyšším možném rozlišení. Pokud si vyberete notebook s nedostatečnou pamětí, nemusíte se bát, dá se totiž snadno rozšířit dokoupením další paměti. 

          4. Pevný disk: Kapacita pevného disku určuje, kolik do počítače můžete uložit dat. Velikosti pevného disku se pohybují od 120 GB do 4 TB a vybírat byste ji měli podle toho, kolik dat máte v plánu ve svém notebooku uchovávat. Mezi data se řadí například filmy, videa, obrázky a fotografie, ale také dokumenty a hry. 


           Podtrženo sečteno, repasovaný notebook je pro vás ideální variantou, pokud hledáte hodně muziky za přiměřené množství peněz. I když jsou notebooky z druhé ruky, nemusíte se bát jejich funkčnosti. A pokud by přeci jen něco nebylo v pořádku, můžete využít záruky, která je k repasovaným notebookům poskytována.