Vážení návštěvníci, z důvodu státních svátků ve dnech 1. a 8.5.2024 bude naše prodejna uzavřena. Děkujeme za pochopení.

Jednoduché tipy, jak stáhnout video z YouTube

Přestože oficiální podmínky užívání YouTube přímo stahování videí nedovolují, v praxi to samozřejmě vypadá jinak. Pro osobní účely jako je například offline sledování si video z YouTube stáhnout můžete. Poradíme vám několik osvědčených a jednoduchých tipů, jak si stáhnout video z YouTube do počítače i do mobilu.

Jak stáhnout video z YouTube do počítače

Pokud si chcete stáhnout video z YouTube jen pro své použití a sledování například v místě, kde není připojení k internetu, pak vás nikdo nejspíš popotahovat nebude.

Pokud byste chtěli stažené video použít pro komerční účely, pak už si musíte vyžádat souhlas vlastníka. Protože jako na každé dílo se i na videa vztahují autorská práva.

Na stahování videa pro osobní potřebu najdete několik stránek, které jsou na to přímo zaměřené.  

  • Y2Mate.com – jednoduchá stránka, kam stačí zadat URL adresu a stáhnout video. Služba je zdarma. Jen si dejte pozor na vyskakovací okna, která ale můžete zablokovat. Stažení probíhá rychle a výsledná kvalita videa je slušná. Můžete si vybrat jestli chce stáhnou celé video nebo třeba jenom zvuk.
  • SaveFrom.net – můžete stahovat videa nejen z YouTube, ale i z Facebooku nebo Instagramu. Služba nabízí stažení ve vysokém rozlišení, ale za to si už musíte připlatit. Pokud stačí video v nižší kvalitě 360p nebo 720p, pak si ho tady můžete stáhnout zdarma.
  • KeepVid.to – umí stahovat videa z YouTube i Facebooku a to v několika různých formátech a kvalitách. Můžete si stáhnout jak celé video, tak jen zvukovou stopu. Služba je zdarma.

Programy na stahování videí

Pokud máte radši stahování videí do počítače nebo notebooku přímo přes programy, tak jich také najdete spoustu. Některé chtějí poplatek, jiné jsou zcela zdarma.

  • 4K Video Downloader – populární program, který si můžete zdarma stáhnout. Kromě stahování videí z YouTube toho umí ještě víc. Dokážete díky němu stahovat videa z Instagramu, TikToku, Faceboku nebo Twitche. A to ve vysokém rozlišení. Kromě toho umí také vytáhnout z videa jen zvuk. Stahování videí je zdarma. můžete stahovat i playlisty, ve kterých je 25 různých videí. Pro stahování větších objemů už si ale musíte připlatit.
  • YouTube Downloader HD – funguje zcela zdarma a dokonce je i bez reklam. Stačí si program stáhnout do počítače. Funguje jak na Windows, tak macOS. Umí stahovat videa i ve vysokém rozlišení 4K a v různých formátech.
  • SnapTube – dokáže stahovat videa nebo hudbu nejen z YouTube, ale i dalších více než 50 různých stránek. Včetně Instagramu, Facebooku, TikToku, Vevo nebo Vimeo. A to také ve vysoké kvalitě až 4K. Podporuje formáty videí MP4, AVI nebo WMV. Při používání vás mohou mírně obtěžovat reklamy. Ty ale zmizí, když přejdete na placenou verzi.

Jak stáhnout video z YouTube do mobilu

Pokud byste hledali aplikace na stahování videí z YouTube třeba na Google Play, pak byste příliš nepochodili. Jelikož podmínky používání YouTube nedovolují přímo stahovat videa, na oficiálním Google obchodě žádné takové aplikace na stahování nenajdete.

Stahování videí z YouTube do mobilu ale zvládnete. Můžete k tomu využít třeba právě zmíněné webové stránky. Stačí tam zkopírovat URL adresu, stejně jako na počítači, a video si do mobilu stáhnout.

Případně některé programy na stahování videí nabízí svou aplikaci pro Android i iOS.

Video do mobilu si ale můžete stáhnout i přímo z YouTube. Stačí kliknout na ikonku Stáhnout. Vyzve vás to ale k zaplacení Premium členství. Zkušební verzi máte zdarma, ale bez zadání údajů o kartě vás to dál nepustí. Pokud byste závazek k předplatnému nezrušili, automaticky se vám peníze ze zadané karty po skončení zkušební verze strhnou.

Před stažením jakékoli aplikace buďte opatrní, abyste si do počítače nebo mobilu nenatahali také škodlivý software. Vždy se ujistěte, že používáte aktuální verzi antiviru.

Doporučené články

Jak aktualizovat Android
Jak zrychlit notebook
Jak vyčistit klávesnici