Vážení zákazníci, v době velikonočních svátků od 29.3. do 1.4.2024 bude naše kamenná prodejna uzavřena. Děkujeme za pochopení a přejeme krásné velikonoční svátky :)

Elektronika: Vděčný dárek (nejen) pod stromeček


Přemýšlíte, jaký dárek věnovat svým blízkým pod stromeček? Vyhněte se dárkům, které skončí na dně skříně a sáhněte po elektronice. V loňském roce obdarovaní našli pod stromečkem nejčastěji mobilní telefon, na druhém místě skončila herní konzole. Jak si poradit s výběrem a co dělat, když se obdarovanému netrefíte do vkusu? 


telefon-dite

S mobilním telefonem je úspěch zaručen

Mobilní telefon patří k častým dárkům, které si Češi pod vánočním stromečkem rozbalují. Není divu, v průměru měníme své mobilní telefony každé tři roky a Vánoce jsou ideální příležitost, jak někomu udělat radost a zároveň si nelámat hlavu s dárkem. Pokud se chystáte naježit mobil pod stromeček, myslete při výběru na:

Obdarovaného: Je rozdíl, jestli vybíráte mobilní telefon pro prvňáčka, středoškoláka, nebo důchodce. Při výběru proto vždy myslete na to, co od telefonu očekává obdarovaný. Pro seniory bude zásadní, aby byla tlačítka dostatečně velká a text na displeji čitelný. Středoškoláci zase chtějí jít s trendy a nejvíce je potěšíte novým modelem, který disponuje funkcemi, jako je třeba režim portrét při focení.

Aby něco vydržel: Pokud pořídíte mobil z nízké modelové řady, možná na něm ušetříte, ale je dost pravděpodobné, že vás bude po 2-3 letech čekat koupě nového. Levnější modely většinou nemají tak odolnou konstrukci, a tak hrozí jejich rychlejší opotřebení.

Osvědčenou značku: Známé značky mají jednu nespornou výhodu. Jakmile vyjde aktualizace operačního systému, nemusíte na ni čekat dlouhé týdny, ale máte ji hned, takže telefon funguje, jak má. Ideální volbou pro všechny cílové skupiny může být například iPhone, který je extrémně dobře zabezpečený a má bezchybný ekosystém. Přečtěte si 3 výhody iPhonu: Proč si pořídit jablíčko?.
 


Přemlouvají vás děti ke koupi prvního telefonu a dokonce o něj napsaly Ježíškovi? Sepsali jsme pro vás článek, který vám poradí, kdy je čas na první telefon i jaký vybrat.


dell-xps-15-9550-page-01

Notebook ke studiu i pohodlné práci z domova

Máte doma studenta, který se topí v záplavě učebnic a sešitů? Usnadněte mu studium a pořiďte mu k Vánocům notebook, díky kterému bude mít všechny poznámky přehledně na jedno místě. Stejně tak potěší notebook vaši drahou polovičku, která je odkázaná na práci z domova a noťas je tak (hned po kávě) její nejlepší kamarád. Při výběru notebooku se zaměřte na:

Typ notebooku: Stejně jako stolní počítače, i notebooky se rozdělují podle typů na: Herní, kancelářské, pracovní a grafické. Liší se nejen cenově, ale především parametry. Přeci jen gamer potřebuje výkonnou grafickou kartu a RAM paměť ideálně 16 GB. Pracovní notebook by měl být zase lehký a mít dlouhou výdrž baterie.

Displej: A to nejen rozlišení, ale hlavně velikost. Notebook s displejem 10 " až 14,1 " je sice malý, ale zato dobře přenosný a skladný, takže se hodí právě pro studenty. Naopak displej s úhlopříčkou 17 " až 18,4 " bude vyhovovat milovníkům filmů, protože je akorát velký.
 


A to nejsou jediné parametry, které byste měli při výběru notebooku sledovat. Přečtěte si náš článek, ve kterém vám poradíme, na co se zaměřit při nákupu repasovaného notebooku.


pngwing_com (1)

Stolní počítač potěší nadšené gamery

Stolní počítače představují už náročnější finanční investici, ale pokud máte doma nadšeného gamera, úspěch je zaručen. Díky výkonnému počítači mu totiž budou i ty nejnáročnější hry šlapat jako hodinky. A jak vybrat stolní počítač ideální pro hraní her?

Dostatečně velká RAM paměť je základ: Na tu se ukládají všechny dočasné soubory a procesy aplikací, které máte spuštěné. Čím větší RAM paměť je, tím větší množství informací pojme. Aby herní počítač šlapal, jak má, doporučujeme RAM paměť o velikosti 16 GB.

Grafická karta: Na ní závisí kvalita veškerých grafických operací. Grafická karta NIVIDIA RTX 3000 nabízí bezkonkurenční výkon, který si poradí nejen s náročnými hrami, jako je třeba Witcher 3, ale i se streamy a renderováním.
 


Stále nemáte vybráno? Dali jsme pro vás dohromady tipy na dárky, mezi kterými najdete například stolní počítač, praktický batoh na notebook nebo bezdrátovou myš. 


Repasovaná elektronika vám ušetří tisíce

Věděli jste, že Češi v průměru utratí za vánoční dárky zhruba 15 000 Kč? To už dokáže rodinný rozpočet zasáhnout. Pokud chcete ušetřit, ale zároveň chcete své blízké potěšit kvalitní elektronikou, sáhněte po repasovaném zboží. To vykupujeme z velkých firem, kterým na ně končí leasing, a tak je vyměňují za novější modely. My elektroniku zkontrolujeme, otestujeme a dáme k prodeji. A vy tak ušetříte až 2/3 ceny. To zní fér, ne? Záruka 12 měsíců je samozřejmostí.