Vážení návštěvníci, z důvodu státních svátků ve dnech 1. a 8.5.2024 bude naše prodejna uzavřena. Děkujeme za pochopení.

Repasovaný mobil: Co to je a proč se vám vyplatí

Pokukujete po novém telefonu, ale nemůžete za něj dát zbytečně moc peněz? Zároveň ale nechcete slevit z požadavků na kvalitu, výdrž baterky a chcete mít i jistotu záruky na mobil. V takovém případě je pro vás ideální volba repasovaný mobil. Přečtěte si, co je repasovaný telefon, proč se vám vyplatí a podle čeho repasovaný mobil vybírat.

repasovaný mobil - inComputer

Co je repasovaný mobil

Repasovaný mobil je takový telefon, který prošel odbornou kontrolou, opravou a obnovou do továrního nastavení. Před tím, než ho prodejci nabídnou do prodeje mu zajistí servis, otestují, jestli funguje správně a důkladně ho vyčistí.

Tím se liší od mobilu z druhé ruky, který si odkoupíte například na bazarových serverech. Takový telefon pravděpodobně jeho předchozí majitel jen vrátil do továrního nastavení, ale nemáte žádnou jistotu, že v něm bude všechno fungovat tak, jak má.

Na první pohled repasovaný mobil od seriózního prodejce nepoznáte od zcela nového telefonu. Ať už jde o rychlost operačního systému, výdrž baterky nebo třeba kapacitu úložiště. U repasovaného telefonu všechno funguje tak, jak očekáváte u nového telefonu.

Obliba repasovaných mobilů stoupá hlavně v poslední době, kdy se ceny nových chytrých telefonů šplhají do desítek tisíc. Koupí repasovaného telefonu nesnižujete svoje nároky na kvalitu a výkon, a zároveň dostanete mobilní telefon s výrazně příznivější cenovkou.

Odkud pochází repasované mobily

Repasovaný mobil před vámi už někdo používal. Mobily z druhé ruky, které prošly repasováním, nejčastěji pochází například z předváděcích akcí. Případně jde o vystavené telefony na prodejnách nebo o mobilní telefony vrácené v zákonné lhůtě.

Věděli jste, že se na celém světě válí zhruba 16 miliard mobilních telefonů? Do roku 2025 jich odhadem přibydou další dvě miliardy. Přitom plno takových zařízení jen leží doma v šuplíku a nikdo je nepoužívá. Právě repasování dokáže vdechnout mobilům nový život a poslat je dělat radost dalším lidem.

 

Proč se vyplatí koupit repasovaný mobil

Ať už zatoužíte po repasovaném telefonu s Androidem, nebo si brousíte zuby na repasovaný iPhone, podívejte se na nejzásadnější výhody repasovaného mobilu.

Příznivější pořizovací cena

Hned na první pohled vás zaujme mnohem příznivější cena oproti novému telefonu. Například repasovaný iPhone 14 Pro seženete o několik tisíc levněji než zcela nový.

A každá ušetřená tisícovka se hodí. Víc vám pak zbyde na pořízení kvalitního příslušenství k telefonu, jako jsou třeba ochranná skla nebo kryty a pouzdra.

Vysoká kvalita

Repasovaný telefon nabízí naprosto stejnou kvalitu jako nový telefon. Než se vůbec dostane do prodeje, projde důkladným servisem. Všechny případné nedokonalosti zkušení technici opraví a k vám se dostane telefon bez jakýchkoli viditelných závad.

Garantovaná záruka

Často lidem brání koupit si použitý telefon právě chybějící záruka. U repasovaných mobilů je výhoda, že prodejce garantuje stejnou záruku jako v případě nového zařízení.

Jste tak jako spotřebitelé chráněni úplně stejně, jako kdybyste si kupovali nový telefon. Platí pro vás také možnost zboží bez udání důvodu vrátit do 14 dnů.

repasovaný mobil - inComputer

Výdrž baterky jako u nového telefonu

U repasovaného mobilu se nemusíte bát, že by baterka začala brzy dosluhovat. Novější modely telefonů nabízí vysokou výdrž, i když jejich baterie ukazuje například 85 % kapacity. Tenhle parametr se dá zkontrolovat v nastavení jak u mobilů s Androidem, tak i u iPhonů.

Než se dostane repasovaný mobil do prodeje, projde kompletní prohlídkou včetně baterie. Díky tomu se nemusíte bát, že byste si koupili telefon s nevyhovující baterkou.

Menší dopad na životní prostředí

Pro někoho je to po nižší ceně hlavní důvod ke koupi repasovaného mobilu. Tím, že vdechnete nový život používanému telefonu, tolik nezatěžujete životní prostředí. Výroba nové elektroniky je energeticky náročná. Pořízením repasovaného mobilu snížíte množství vyprodukovaných emisí oxidu uhličitého a zabráníte hromadění dalšího elektroodpadu.

Přispíváte tak malými kroky k lepšímu životnímu prostředí. Opětovné používání a oprava elektroniky totiž méně zatěžuje planetu než neustálá výroba nových zařízení.

repasovaný mobil - inComputer

Kde vybrat repasovaný mobil

Při pořízení repasovaného mobilu si dejte především pozor na to, od koho telefon kupujete. Vždy doporučujeme kupovat repasované mobily jen u prověřených prodejců. S použitou elektronikou včetně mobilních telefonů se hojně obchoduje na různých serverech. U repasovaného telefonu ale vždy vsaďte na spolehlivého prodejce.

U nás najdete přesné informace o každém repasovaném telefonu. Každý telefon je označený buď jako Repasované A nebo Repasované B. Jaký je mezi tím rozdíl?

Repasované A – jedná se o repasované mobily, které vzhledem i kvalitou odpovídají novému zboží. Na první pohled je tak od nového mobilu nerozeznáte.

Repasované B – tyto repasované telefony mohou vykazovat menší „kosmetické nedostatky“. Jako třeba mírné škrábance nebo oděrky. Uvnitř ale šlapou jako hodinky.

Při nákupu repasovaného mobilu si také pohlídejte nabízenou záruku. Na všechny naše telefony poskytujeme záruku jeden rok.

Pokud u obchodníka s repasovanými mobily najdete až podezřele nízké ceny, zbystřete. Pohlídejte si také obchodní podmínky, reklamační řád a všechny náležitosti, které prodejce musí ze zákona uvádět (IČO, kontakty, adresa).

Před koupí si také projděte recenze od skutečných zákazníků. Například na Heurece najdete tisíce hodnocení, které vám napoví, jestli je obchodník důvěryhodný nebo ne.

Doporučené články